Telefon: +420 777 811 864 | Email: oms.ceskalipa@seznam.cz | Adresa: Pivovarská 3157, 470 02 Česká Lípa | ČÚ: 900461339/0800 | IČ: 67777082 | Datová schránka: 

Propozice XI. ročníku kotlíkového guláše

Propozice XI. ročníku soutěže ve vaření Kotlíkového zvěřinového guláše
Vyhlašovatelem soutěže je ČMMJ, z. s. OMS Česká Lípa. Soutěž se koná v obci Zahrádky u České Lípy na nádvoří před zámkem dne 3. 9. 2022. Zahájení soutěže v 10.00 hod. Soutěžící se dostaví v době od 8.00 hod do 9.00 hod. Na místě jim bude přiděleno stanoviště s daným číslem, pod kterým budou soutěžit. Na stanovišti si vyloží věci na vaření a auto přeparkují na parkoviště pro soutěžící před areálem zámku.

Vzhledem ke změně hygienických předpisů, věnujte zvýšenou pozornost podmínkám soutěže a propozic!

Důležité nové podmínky v účasti soutěže – Každý tým musí doložit doklad o původu masa, z kterého bude vařit, nejlépe z maloobchodní sítě. Všichni soutěžící si připraví zvěřinu předem. To znamená, že maso a ostatní masné produkty budou předkrájené. Každý člen týmu, který bude vařit, či jídlo připravovat a prodávat, musí mít platný Zdravotní průkaz /nařízení hygieny - vystaví vám obvodní lékař/ a podmínkou pro prodej a výdej jídla je i hygienická pokrývka hlavy.

1) Příjem písemných přihlášek poštou nebo emailem je nejpozději do 28. 8. 2022 v kanceláři ČMMJ, z.s. OMS Česká Lípa, společně se složením nevratného startovného ve výši 300 Kč. Při platbě převodem zaslat kopii převodního příkazu spolu s přihláškou. /info o platbě a přihlášení na tel.: 777 811 864 pondělí 13:00 – 17:00 a středa 9.00 - 12.00  a 13.00-17.00 hod.

2) Do soutěže bude připuštěno maximálně 25 družstev.

3) Minimální hmotnost zvěřiny, z které bude soutěžní guláš připravován, je 5 kg.

4) Všechny ostatní ingredience, mimo masa a masných produktů, budou krájeny až po zahájení soutěže. To znamená, že suroviny pro přípravu guláše nebudou předkrájené, ani jinak předem připravené. Tato podmínka je důležitá a bude se kontrolovat před zahájením soutěže!!!!

5) Každý soutěžící od počátku soutěže zveřejní název guláše a z jaké zvěřiny ho připravuje. V hodnocení bude přihlédnuto i k celkové vizáži a originalitě družstev. Zvěřinu, veškeré ingredience, kotlíky a palivové dřevo si zajistí účastníci vlastní.

6) Soutěžní tým může tvořit maximálně tříčlenné družstvo. Další doprovod zaplatí vstupné jako ostatní návštěvníci akce / 50 Kč/. Družstva nesmí prodávat točené, lahvové ani plechovkové pivo a alkoholické nápoje. V případě porušení bude družstvo ze soutěže vyloučeno.
V případě prodeje dalších produktů doprovodem družstva jako jsou bramboráky či podobné pochutiny zaplatí prodejce 300 Kč pořadateli akce.

7) Po uvaření guláše, mohou soutěžící zahájit ochutnávkový prodej svých výtvorů veřejnosti s tím, že si schovají sedm vzorkových porcí guláše pro hodnocení. Soutěžící si též zajistí potřebné servírovací nádoby, lžíce, chleba, ubrousky apod. Osoby vydávající jídlo musí mít vhodnou hygienickou pokrývku hlavy.

8) Hodnocení gulášů bude probíhat od 15.00 hod. A to tak, že porota ochutná anonymně všechny soutěžní guláše a potom vyhodnotí deset nejlepších družstev.

9) Hlavní vítězové budou odměněni hodnotnými věcnými a zvěřinovými cenami.

10) Po ukončení prodeje guláše a soutěže, každý soutěžící provede závěrečný úklid.

11) Vedle soutěže ve vaření, bude probíhat souběžně další doprovodný program, stánkový prodej mysliveckého zboží a soutěže pro děti.

12) Časy jsou orientační a mohou se měnit v případě potřeby soutěže

Způsob vaření: Pouze Kotlík na otevřeném ohni a na trojnožce!!!

Ze soutěže budou vyloučena družstva, která se dostaví s brutary, kastroly či jinými polními kuchyněmi!!!!

Těšíme se na Vaši účast.

Za ČMMJ, z.s. OMS Česká Lípa předseda kulturní komise Petr Slaba

PŘIHLÁŠKA: